Hiçbir fikrim yok, ulaşıyorsa yazdıklarım sana. Hissediyorsan özlediğimi seni, duyuyorsan her gece ‘iyi geceler’ dediğimi.. 

Ve birer anıya dönüşen rutinler. Kapıda karşılayıp sarılmalar, omzuna yaslanıp izlediğimiz yüzlerce film, belgesel.. Her pazar macerası.
Hayranlıkla izlediğim, senden öğrendiğim yüzlerce şey. Yenilmezlik hissi, sen ellerimi her tuttuğunda. Sırtım yere gelmezdi sen varken. Düşmezdim hiç, yara almazdım. 
Simdi yara bere icinde.
Vedalardan nefret ettim hep. Uzak kalmaktan sevdiğim her insandan, özlemekten onları ve elimden gelmeyen her şeyden nefret ettim. Simdi ise uzağım herkesten. Ve sen ise, bir uçak bileti alıp yanına gelemeyeceğim kadar uzağımdasın. 

Yorumlar

  1. Yürümekle aşınan mesafeler iki kalpten biri mühürlendiği zaman nefesini teninde hissedecek kadar yakınında olsa bile sonu getirilmemiş bir acı gelir. Mesafeler bir doğa kanunu kadar her zaman aynıdır, sadakat ve güzel hayaller ise nehir suları gibi gelip gider. Geriye kalanlardan ilk göze çarpan şey tarif edilemez ve bedelini sadece senin ödeyebileceğin ve üstesinden senin gelebileceğin iyi ve kötü günlerin hep birlikte verdiği üzüntü olur. Aradan günler, aylar, yıllar geçer. Mesafe artık o kadar değersizdir ki seni bu duruma sokan kişi, içinde bulunduğun gerçeklikten ve boyutlardan kopmuştur ve yanı başında olsa bile başka bir boyutta farkına bile varamayacağın bir varlık haline gelir. Bu noktada hayat sana sonrasında çok minnettar olacağın bir iyilik yapmıştır, seni acı dolu bir esaretten kurtarıp kötü bir yoldan azat etmiştir.

    Belki şimdi yaslanabileceğin bir omuz, zevklerini, en bastırılamaz coşkunluklarını ve histerilerini paylaşabileceğin birinin olmadığını düşünüyorsun. Ama hayat bir insanı böyle durumlarda hiç beklemediği kadar kısa sürede yanıltacak kadar güzel sinsilikler de barındırıyor. Belki de aylardır en gizli ve dürüst duygu ve düşüncelerini paylaştığın bu duvarlara her seferinde senin gibi yaslanan, sessiz çığlıklarını duyan ve sana el uzatan biri vardır. Bazı ipuçlarını görmelisin çünkü kendine ve başka birine vermen gereken şanslar ipuçlarında gizlidir.

    Uzaklardan nefret etmemelisin. Uzaklar sana senin ve karşındakinin gerçek yüzünü gösterir, bakmaktan kendini asla alıkoyamayacağın bir aynadır. Kimliğin, kendine katkıların, özgürlüğün ve güçlü duygularının tümü uzaklığının eserleridir. Uzaklıklar, iki insanın fikirleri, duyguları, deneyimleri ve hayalleri bir oldukça dudaklardan dökülen kelimelerle biter.
    Artık kalk, yaraların hayata sımsıkı tutunca iyileşir. Belki de bu yazdıklarımı okumayacaksın ama olur da okursan bir önceki paragrafın son cümlesini asla unutma ve iliklerinde hisset. Uzaklıkların ikimiz için de ne kadar yakınlık olduğunu bu zamana kadar aramızda paylaştığımız yazılardan da anlayabilirsin.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

baba